Dry-aged meat

Hier een impressie van onze rundveerassen met minimum 4 weken rijping tot maximum 10 weken rijping.


Simmentaal Dit ras bestaat al sinds de Middeleeuwen. Het wordt voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk gekweekt. Ze grazen in de bergweides en eten veel kruiden en gras waardoor hun vlees karaktervol van smaak is. Het vlees heeft een mooie marmerring en fijne textuur.


  Charolais Is een van de oudste rundveerassen ter wereld en heeft het Franse Terroir-label. De dieren grazen buiten en  de 2 laatste maanden brengen ze door opstal, waar ze graan eten. Het vlees is zacht roze, mooie marmerring en sappig met eigen karakter. 


Txogitxu Baskisch rund. Dat reeds 100 jaar gekweekt wordt. En pas op latere leeftijd geslacht wordt.

Zeer veel marmerring en kruidige smaak.

 

Jersey Dit ras is vernoemd naar het Britse kanaaleiland, waar ze vandaan komen. Het vlees heeft een hoog percentage enkelvoudig onverzadigbaar vet. Het is door zijn mooie marmerring bijzonder mals en wordt vaak omschreven als vlees met “de smaak van vroeger”. Sappig, mals en smaakvol vlees.


Salers Rood ras uit de Auvergne. Ze eten grassen en kruiden die ze in de natuur vinden. Het vlees is fijn van structuur, mals en heeft een uitgesproken smaak.


 

Filet pur op karkas gerijpt  Deze heeft 3 weken gerijpt aan het karkas en krijgt hierdoor een meer uitgesproken smaak.  Beperkt in aantal, vraag naar beschikbaarheid. € 36

       

 

BOMBARDON


Lange dreef 26

2820 RijmenamVOLG ONS OP FACEBOOK