Dry-aged meat

Hier een impressie van onze rundveerassen met minimum 4 weken rijping tot maximum 10 weken rijping.

 

Simmentaal Dit ras bestaat al sinds de Middeleeuwen. Het wordt voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk gekweekt. Ze grazen in de bergweides en eten veel kruiden en gras waardoor hun vlees karaktervol van smaak is. Het vlees heeft een mooie marmerring en fijne textuur.

 

Charolais Is een van de oudste rundveerassen ter wereld en heeft het Franse Terroir-label. De dieren grazen buiten en de 2 laatste maanden brengen ze door opstal, waar ze graan eten. Het vlees is zacht roze, mooie marmerring en sappig met eigen karakter.

 

Txogitxu Baskisch rund. Dat reeds 100 jaar gekweekt wordt. En pas op latere leeftijd geslacht wordt.

Zeer veel marmerring en kruidige smaak.

Jersey Dit ras is vernoemd naar het Britse kanaaleiland, waar ze vandaan komen. Het vlees heeft een hoog percentage enkelvoudig onverzadigbaar vet. Het is door zijn mooie marmerring bijzonder mals en wordt vaak omschreven als vlees met “de smaak van vroeger”. Sappig, mals en smaakvol vlees.

 

Salers Rood ras uit de Auvergne. Ze eten grassen en kruiden die ze in de natuur vinden. Het vlees is fijn van structuur, mals en heeft een uitgesproken smaak.

 

Aberdeen Angus Dit ras wordt in Ierland gekweekt sinds 1860. Het is een kruising tussen Keltisch rund en Schotse stier. Het vlees is fijndradig, mooi gemarmerd en heeft een mooie rode kleur.

 

 

Paardenvlees Paardenvlees is zeer mager en rijk aan ijzer en vitamine B. Het bevat

ook veel glycogeen waardoor de smaak iets zoeter en zachter wordt.

 

Filet pur op karkas gerijpt Deze heeft 3 weken gerijpt aan het karkas en krijgt hierdoor een meer uitgesproken smaak. Beperkt in aantal, vraag naar beschikbaarheid. € 36

BOMBARDON

 

Lange dreef 26

2820 Rijmenam

015/52.83.06

OPENINGSUREN

 

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag - Zaterdag: 18u - 22u

Zondag : 17u - 21u

 

Zaal langer geopend !

 

VOLG ONS OP FACEBOOK